Workshop Jazz & Impro voor Accordeondocenten

Afgelopen zaterdag 19 januari j.l. vond de leerzame en prikkelende workshop van Rik Cornelissen plaats.

De vraagstelling begon met: Heb je je als docent ooit weleens afgevraagd hoe je met een leerling met jazz begint? Of hoe je een popnummer kunt begeleiden op de baskant zonder dat het meteen een volks karakter krijgt?

Of hoe je op een eenvoudige manier improvisatie en vrij spelen kunt verwerken in je lessen? De workshop Jazz en Pop voor docenten is een kennismaking met het gebruik van jazz en pop in de lespraktijk voor accordeonisten. Omdat het voor klassiek georiënteerde docenten soms lastig kan zijn om elementen uit de jazz en pop te gebruiken binnen hun lespraktijk, is deze workshop een manier om hierin nieuwe ideeën en mogelijkheden te geven.

De workshop is praktisch ingericht: oefeningen die direct toe te passen zijn in jouw eigen lespraktijk gaan we doornemen en uitvoeren. Je leert hiermee het spelen en begeleiden van jazz en pop nummers, aangevuld met karakteristieke eigenschappen zoals frasering en articulatie die tot de muzikale taal van de jazz behoren. Maar ook wat complexere informatie betreft akkoord-gebruik, balgtechniek en swingtiming zal worden gesproken en gedemonstreerd. Toepassingen en oefeningen voor thuisstudie zullen hiervoor worden gemaakt en meegegeven.

Wanneer: zaterdag 19 januari 2019 (10:00 – 14:30u)
Waar: ArtEZ conservatorium (Utrechtsestraat 85, Arnhem)
Kosten: 40 € deelname (30 € voor Novam-leden)
Docent: Rik Cornelissen (hoofdvakdocent ArtEZ accordion Jazz & Pop)
Inschrijving: info@rikcornelissen.com

Workshop Jazz & Impro voor Accordeondocenten
Getagd op: