Workshops en masterclasses

De NOVAM ondersteunt diverse landelijke of regionale activiteiten. Juist deze overkoepelende activiteiten zijn interessant voor de leden van de NOVAM. Het elkaar ontmoeten bij activiteiten is van groot belang en erg plezierig.


Binnenkort

[tribe_event_inline id=”3644″]

{thumbnail}

{title:linked}

datum en tijd: {start_date} @ {start_time} – {end_time}

{excerpt}
{url}lees meer{/url}
[/tribe_event_inline]

Beslist na ampel overleg: Eerste editie Summer course
Vincent van Amsterdam en Yuri Shishkin in 2021

De eerste editie van deze Accordeon Summer course zal helaas niet
zoals eerder gepland van 17 t/m 21 augustus 2020 in de Kloosterhoeve in Biezenmortel (Noord-Brabant) plaatsvinden. Te onzeker in de huidige situatie dat het doorgang zou kunnen vinden.

De midweekcursus was bedoeld voor talentvolle leerlingen vanaf 12 jaar, studenten accordeon en afgestudeerde accordeonisten. Voor ieder vijf dagen privéles op zijn of haar niveau van twee professionele accordeonisten, Yuri Shishkin en Vincent van Amsterdam. Ook zou dagelijks een groepsles worden gegeven.

Een unieke kans om naast Vincent van Amsterdam ook les te krijgen van Yuri Shishkin, één van ‘s werelds grootste solisten en veelgevraagd musicus op vele podia. Die unieke kans blijft.

Uitstel is geen afstel. De eerste editie zal nu in 2021 plaatsvinden en u wordt tijdig ingelicht zodat u alsnog of opnieuw in kunt schrijven.

Workshops Jazz/Latin Rik Cornelissen

Op 25 januari en 8 februari 2020 waren er 2 workshops Jazz / Latin achter elkaar gegeven door Rik Cornelissen op het ArtEZ- Conservatorium te Arnhem, één ging over improvisatie de ander ging over begeleiden/linkerhand/akkoorden en ritmiek. Aan alle workshops werd vooraf ook een uur didactiek/methodiek gegeven voor docenten, vervolgens was het praktische deel van de workshop, waarbij er op verschillende niveaus werd gewerkt. 

Voor meer informatie en inschrijvingen in de nabije toekomst:

Afgelopen zaterdag 19 januari j.l. vond de leerzame en prikkelende workshop van Rik Cornelissen plaats.

De vraagstelling begon met: Heb je je als docent ooit weleens afgevraagd hoe je met een leerling met jazz begint? Of hoe je een popnummer kunt begeleiden op de baskant zonder dat het meteen een volks karakter krijgt?

Of hoe je op een eenvoudige manier improvisatie en vrij spelen kunt verwerken in je lessen? De workshop Jazz en Pop voor docenten is een kennismaking met het gebruik van jazz en pop in de lespraktijk voor accordeonisten. Omdat het voor klassiek georiënteerde docenten soms lastig kan zijn om elementen uit de jazz en pop te gebruiken binnen hun lespraktijk, is deze workshop een manier om hierin nieuwe ideeën en mogelijkheden te geven.

De workshop is praktisch ingericht: oefeningen die direct toe te passen zijn in jouw eigen lespraktijk gaan we doornemen en uitvoeren. Je leert hiermee het spelen en begeleiden van jazz en pop nummers, aangevuld met karakteristieke eigenschappen zoals frasering en articulatie die tot de muzikale taal van de jazz behoren. Maar ook wat complexere informatie betreft akkoord-gebruik, balgtechniek en swingtiming zal worden gesproken en gedemonstreerd. Toepassingen en oefeningen voor thuisstudie zullen hiervoor worden gemaakt en meegegeven.

Wanneer: zaterdag 19 januari 2019 (10:00 – 14:30u)
Waar: ArtEZ conservatorium (Utrechtsestraat 85, Arnhem)
Kosten: 40 € deelname (30 € voor Novam-leden)
Docent: Rik Cornelissen (hoofdvakdocent ArtEZ accordion Jazz & Pop)
Inschrijving: info@rikcornelissen.com

Contactpersoon:

Werkgroep Weekends en Workshops
De Werkgroep Weekends en Workshops organiseert, ondersteunt en/of promoot landelijke of regionale overkoepelende activiteiten waarbij spelers/musici elkaar ontmoeten en leren kennen.
De Werkgroep Weekends en Workshops bestaat uit: Petra van Drieënhuizen, Henk Tiebosch en Maurice Kersten.